ГоловнаСуспільствоЖиття

Баржа з херсонськими кавунами відправиться до Києва 16 серпня

Урожай кавунів у Херсонській області перевищив минулорічний удвічі.

Баржа з херсонськими кавунами відправиться до Києва 16 серпня
Фото: Александр Синенко / Facebook

Баржа з херсонськими кавунами і динями відправиться до Києва 16 серпня.

Про це повідомив депутат Херсонської облради Олександр Синенко у фейсбуці.

"Офіційно! 16 серпня відправляємо баржу з кавуном і динею. Кооператив «Південний Союз» спільно з компанією «Нібулон» і мережа супермаркетів «Сільпо». Уже три роки поспіль ми з Нашого Краю відправляємо кавуни Дніпром до Києва. Сьогодні в області урожай кавунів перевищує торішній майже вдвічі. Тому цьогоріч кавуни фермерів також відправляться з Нашого Краю до столиці. Кияни, зустрічайте нову баржу зі смачними херсонськими кавунами!" - написав Синенко.

Нагадаємо, до 2017 року кавуни в Україні по Дніпру не возили більш ніж 10 років. Регулярні перевезення баштанних припинилися ще в 1990-х роках через занепад українських портів.

Через відсутність альтернативних видів транспортування в "високий сезон" вирощування кавунів ціни на автомобільні перевезення зростають у 2-2,5 разу, труднощі з логістикою і збутом створюють ситуацію, коли близько 30% врожаю кавуна залишається на полі. Оскільки кавуни вантажаться насипом, ще 10-13% продукції зазнає механічних пошкоджень.

У 2017 році завдяки прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, який написав з приводу відновлення баржевих перевезень кавунів радісний пост, в Україні виник мем "баржа з кавунами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram