ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківський суд почав розглядати апеляцію Зайцевої у справі про смертельну ДТП на Сумській

Засуджена до 10 років ув'язнення Зайцева просить 5 років умовного ув'язнення.

Харківський суд почав розглядати апеляцію Зайцевої у справі про смертельну ДТП на Сумській
Елена Зайцева
Фото: kordon.org.ua

Винуватиця смертельної ДТП у Харкові Олена Зайцева просить суд змінити вирок із 10-річного ув'язнення на 5 років умовного терміну. Засідання почалося сьогодні в Харківському апеляційному суді, повідомляє місцеве видання "Харків Тудей".

Адвокат Юлія Плетньова, яка захищає Зайцеву, просить пом'якшити покарання своїй підзахисній.

Плетньова уточнила, що просить призначити покарання Зайцевій у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на два роки, а також призначити їй випробувальний термін на розсуд суду. Адвокат заявила, що ступінь провини її підзахисної менший, ніж іншого обвинуваченого в ДТП Геннадія Дронова, тому відшкодування збитків має бути "пайовим": Зайцева повинна відшкодувати 30% збитку, а решту 70% слід накласти на Дронова.

Мотивуючи необхідність пом'якшення покарання своїй підзахисній, адвокат також послалася на стан її здоров'я. Плетньова стверджує, що Зайцева не може отримати необхідного лікування в умовах СІЗО. Крім того, адвокат вказала на те, що суд першої інстанції під час призначення покарання не врахував "пом'якшувальних обставин" - каяття і добровільного відшкодування збитків.

Адвокати потерпілих виступають проти апеляційних вимог Зайцевої і просять залишити вирок суду першої інстанції чинним.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної Олени Зайцевої, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg під управлінням Геннадія Дронова. У результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні.

У суді Зайцева заявляла про каяття, але після винесення вироку передумала і почала заперечувати свою провину, перекладаючи відповідальність за аварію на іншого водія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram