ГоловнаСуспільствоЖиття

Брата Зайцевої позбавили прав за водіння в нетверезому стані

З Василя Зайцева також стягнули штраф розміром в 10 тис. гривень

Брата учасниці смертельної ДТП в центрі Харкова, в якому загинуло 6 осіб, Олени Зайцевої, позбавили прав за водіння автомобіля в нетверезому стані.

Також з Василя Зайцева стягнули штраф розміром в 10 тис. гривень, повідомляють активісти Police Control Ukraine.

Відзначається, що брата Зайцевої притягнули до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 130 КУпАП. Крім штрафу, його позбавили прав керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Активісти нагадали, що ввечері 3 червня 2018 року на вулиці Ляпунова, 11 в Харкові патрульні помітили автомобіль BMW 320, водій якого скоїв стоянку транспортного засобу на тротуарі, не залишивши для руху пішоходів 2 метри, чим порушив пункт 15.10.в. ПДР України. Водієм автомобіля BMW 320 виявився брат Олени Зайцевої - Василь Зайцев.

Під час спілкування з водієм інспектори виявили у чоловіка ознаки алкогольного сп'яніння, а саме: нестійка хода, запах алкоголю з порожнини рота, нечітка мова. Від проходження огляду на стан сп'яніння в установленому законом порядку Зайцев В.В. відмовився в присутності двох свідків.

У результаті на Зайцева В.В. патрульні склали протокол за ч.1 ст. 130 КУпАП та постанову за ч. 1 ст. 122 КУпАП

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 в центрі Харкова позашляховики під керуванням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської і провулку Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, у результаті чого загинули шестеро людей.

Незабаром після ДТП експерти встановили факт вживання опіатів Оленою Зайцевою. Під час обрання запобіжного заходу фігурантці справи про смертельне ДТП про наявність в її організмі опіатів, посилаючись на результати медобстеження, заявив прокурор, відзначаючи, що це є обставиною, що характеризує особистість. На допиті в суді Зайцева заявляла, що ніколи не приймала наркотики, а пила ліки від головного болю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram