ГоловнаСуспільствоОсвіта

МОЗ зупинило відрахування і депортацію 850 іноземних студентів з ДНМУ

На ректора, який підписав накази про відрахування, порушено кримінальну справу.

МОЗ зупинило відрахування і депортацію 850 іноземних студентів з ДНМУ

Іноземні студенти продовжать навчання в Донецькому національному медичному університеті і не будуть депортовані. Цього вдалося досягти завдяки спільним зусиллям Міністерства охорони здоров'я України, посольств, МОН України та Державної міграційної служби, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Наказ про скасування відрахування іноземних студентів підписав в.о. ректора Донецького національного медичного університету Олександр Герасименко. Також зараз для з'ясування обставин та перевірки інформації в адміністрації закладу, що розташований у Краматорську, перебувають представники МОЗ України.

7 лютого було опубліковано накази про відрахування 850 іноземних студентів із Донецького національного медичного університету, який зараз розташовано в Кропивницькому. Ці накази підписав перший проректор Ігор Хрипаченко. На момент підписання наказів у МОЗ України не надходило інформації про відсутність ректора і про те, що виконувачем обов'язки ректора є перший проректор, згідно з внутрішнім розподілом повноважень.

МОЗ встановило, що ректора ВНЗ Петра Кондратенка тимчасово відсторонили від посади ректора ДНМУ в межах строків досудового розслідування. Міністерство також звернулося до Державної міграційної служби з проханням призупинити дії з питань, пов'язаних із цими студентами. Додатково Міністерство звернулося до ДП "Інфоресурс" з проханням не виключати студентів з Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Нагадаємо, іноземні громадяни оплатили навчання в Донецькому медуніверситеті фірмі-рекрутеру ТОВ "Українські освітні послуги", але ці кошти в університет не надійшли, а офіційні документи, ймовірно, були підроблені. За цими фактами вже порушено кримінальні провадження.

МОЗ України закликає студентів обережно ставитися до посередників і укладати двосторонні угоди - безпосередньо між студентом і установою вищої освіти. Це допоможе уникнути шахрайства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram