ГоловнаПолітика

Кабмін розблокував роботу МОЗ

Уляна Супрун може виконувати обов'язки міністра.

Кабмін розблокував роботу МОЗ
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів 13 лютого ухвалив розпорядження, яке дозволяє в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України, крім виняткових повноважень міністра як члена Кабміну, визначених постановою уряду "Про порядок виконання обов'язків міністра в разі його тимчасової відсутності".

Про це інформує прес-центр МОЗ.

"Це розпорядження є консолідованим рішенням уряду, що дозволяє розблокувати найбільш критичні питання роботи МОЗ України. Цей винятковий крок Кабінету Міністрів України є відповіддю на те, що робота Міністерства була заблокована рішенням Окружного адміністративного суду м Київ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що розпорядження уряду дозволяє затвердити розподіл вакцин і ліків в регіони, відправити на закордонне лікування 44 українців, продовжити процес будівництва дитячої лікарні "ОХМАТДИТ" та закупівлю обладнання та інші рішення, які вимагають негайного затвердження. Ці документи будуть підписані найближчим часом.

У МОЗ нагадали, що Окружний адміністративний суд Києва досі не виніс рішення за клопотанням про скасування постанови, яким Уляні Супрун було заборонено виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. 11 лютого суддя повідомив, що йому потрібен додатковий час для прийняття рішення, тому що багато документів.

Крім того, на п'ятницю, 15 лютого, призначено розгляд позову народного депутата Ігоря Мосійчука про відсутність у Уляни Супрун повноважень до виконання обов'язків міністра охорони здоров'я України. Засідання відбудеться о 14:50 в Окружному адміністративному суді Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram