ГоловнаСуспільствоЖиття

ДТП без автоцивілки

Законодавство України забороняє керувати автомобілем без автоцивілки. Незважаючи на це, не всі власники транспортних засобів дотримуються закону. Значна частина автомобілістів не оформляє поліси з різних причин. У результаті ДТП таким водіям доводиться компенсувати збитки потерпілій стороні з власної кишені.

Врезался без ОСАГО
Врезался без ОСАГО

Для чого потрібна автоцивілка

Автоцивілка — документ, який обов'язково повинен мати кожен автомобіліст. У разі порушення накладається штраф від 425 грн до 850 грн. Поліс автострахування є гарантією водія на випадок дорожньо-транспортної пригоди. Якщо ви винуватець зіткнення, то за наявності автоцивілки достатньо буде звернутися в страхову компанію. Вона відшкодує завдані збитки водієві та пасажирам іншого автомобіля. Якщо поліс відсутній, окрім штрафу, доведеться сплатити всі витрати самостійно.

Вартість полісу

Для оформлення автострахування особиста присутність у відділенні страхової компанії не обов'язкова, достатньо скористатися сучасною послугою автоцивілка онлайн і отримати поліс упродовж 5 хвилин на електронну пошту.

Ціна варіюється залежно від таких параметрів:

● водійський стаж;

● місце реєстрації;

● вік водія;

● наявність пільг;

● наявність страхових випадків.

Важливо врахувати, що вартість ОСЦПВ значно нижча, ніж розміри штрафів та компенсацій.

ДТП нет ОСАГО
ДТП нет ОСАГО

Статистика МТСБУ

Згідно зі статистикою МТСБУ, близько 10% власників автомобілів не купують автостраховку. Хтось їздить безтурботно, думаючи, що з ним нічого не трапиться, у когось немає часу на відвідування страхового агента, багато хто не знає, що оформити автоцивілку можна онлайн.

За минулий рік 3,3 тис. винуватців аварій не мали полісів. Сума виплат постраждалим склала 110 млн грн без відшкодування зі сторони страхових.

Рік тому Микола спровокував ДТП, ось що він говорить з цього приводу:

"Вчасно не оформив автоцивілку, згадав лише через місяць. Відразу не звернувся до страхової, був зайнятий. Потім відкладав, думав, що нічого не трапиться. Сподівався на 15-річний стаж і досвід безаварійного водіння, вирішив ризикнути. І лихо - вперше в житті в`їхав у чужу машину. Натрапив на штраф і ремонт. Пощастило, що справа не дійшла до суду, інакше втратив би водійські права. Ще й сума виплат перевищила вартість автоцивілки в 20 разів".

Не варто покладатися на вдачу й економити на автострахуванні. Оформлення полісу онлайн заощадить нерви, час і гроші.

Автострахування збереже нерви
Автострахування збереже нерви

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram