ГоловнаСуспільствоПодії

У Запоріжжі затримали поліцейського за підозрою в замаху на вбивство місцевого жителя (оновлено)

Для затримання правоохоронці інсценували вбивство.

У Запоріжжі затримали поліцейського за підозрою в замаху на вбивство місцевого жителя (оновлено)
Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Генеральна прокуратура спільно з Держбюро розслідувань і Службою безпеки затримала слідчого Шевченківського відділу поліції Запорізької області за підозрою в замаху на умисне вбивство жителя Запоріжжя.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

"Встановлено, що слідчий райвідділу поліції, діючи на замовлення невстановленої під час досудового розслідування особи, за попередньою змовою з іншою особою організував умисне вбивство жителя Запоріжжя", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що підозрюваного затримали в результаті операції правоохоронців інсценування вбивства.

У цей час проводять невідкладні слідчі і процесуальні дії, а також вирішується питання про вручення підозрюваному повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п.п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оновлення. У Службі безпеки повідомили подробиці затримання.

"Оперативники отримали інформацію, що майор поліції через посередника підшукує серед осіб з кримінальним минулим для скоєння вбивства. Правоохоронці встановили, що поліцейський «замовив» місцевого жителя, який нібито образив його близького родича. Для запобігання злочину співробітники СБУ вивели посередника на умовного «кілера»", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Пізніше замовник і посередник зустрілися з "виконавцем", щоб обговорити деталі. За скоєння вбивства поліцейський пропонував 4 тис. доларів США. Щоб довести ліквідацію жертви, СБУ здійснила операцію імітації вбивства чоловіка у власному домі. Також були зроблені фото з "тілом жертви", щоб продемонструвати замовнику.

Посередника затримали в центрі Запоріжжя після отримання «доказів» і передачі першої частини грошей. Організатора затримали незабаром недалеко від місця роботи.

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Нагадаємо, у квітні поліція затримала підозрюваних у вбивстві власника ювелірного заводу в Києві. Один із затриманих раніше був бізнес-партнером загиблого, інші двоє - колишні правоохоронці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram