ГоловнаПраво

ВАКС залишив ексзаступника голови МінТОТ Гримчака під арештом

Рішення набуло законної чинності з моменту його проголошення і не підпадає під оскарження.

ВАКС залишив ексзаступника голови МінТОТ Гримчака під арештом
Фото: obozrevatel.com

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака.

Пресслужба ВАКС повідомляє, що 15 січня апеляційна палата відхилила скаргу сторони захисту Гримчака на рішення про продовження арешту від 24 грудня 2019 року.

"За результатами судового розгляду колегія суддів постановила залишити апеляційну скаргу захисника без задоволення. Це рішення набуло законної чинності з моменту його проголошення і оскарженню не підлягає", - повідомили в ВАКС.

Нагадаємо, Юрій Гримчак і його давній товариш Ігор Овдієнко були затримані ввечері 14 серпня.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова заарештував Юрія Гримчака на два місяці (60 діб) під заставу 6 млн гривень, а на початку жовтня Печерський суд Києва продовжив арешт ще на місяць.

Раніше Гримчаку закидали ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), санкція якої - позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

22 жовтня йому пом'якшили підозру до ч.3 ст.369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, що поєднана з вимаганням такої вигоди), яка карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

14 листопада ВАКС продовжив арешт Гримчака на два місяці.

24 грудня ВАКС утричі зменшив заставу Гримчаку, але залишив його під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram