ГоловнаПраво

Вища рада правосуддя продовжила термін подачі кандидатів від міжнародних організацій для конкурсу до ВККС

ВРП має створити комісію з відбору членів ВККС.

Вища рада правосуддя продовжила термін формування міжнародними організаціями конкурсної комісії для проведення конкурсу у Вищу кваліфікаційну комісію суддів до 5 лютого 2020 року. Про це повідомляє пресслужба ВРП.

"Продовжено термін для передавання суб'єктом формування складу конкурсної комісії - міжнародними організаціями, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання і протидії корупції відповідно до міжнародних договорів, пропозицій щодо кандидатів до складу конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України до 5 лютого 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, конкурс на 12 членів нової Вищої кваліфкомісії суддів був оголошений 12 грудня минулого року. Склад попередньої припинив свої повноваження після набуття чинності закону про судову реформу, поданого президентом Володимиром Зеленським.

Новий склад ВККС обиратиме спеціально створена комісія, до складу якої увійдуть три члени Ради суддів і три представники з числа міжнародних експертів, запропонованих іноземними та міжнародними організаціями.

Рада суддів делегувала до комісії Оксану Марченко, суддю Господарського суду Києва, Віктора Остапука, суддю Верховного Суду, та Богдана Моніча, суддю сьомого апеляційного адміністративного суду з Вінниці.

Міжнародні партнери досі не спрямували своїх кандидатур до складу конкурсної комісії.

До Вищої кваліфікаційної комісії суддів претендують 189 кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram