ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт колишнього заступника голови МінТОТ Гримчака

Ексчиновнику інкримінують шахрайство у крупному розмірі.

Суд продовжив арешт колишнього заступника голови МінТОТ Гримчака
Фото: facebook.com/Female.U

Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку. Про це повідомила у фейсбуці його дружина.

Гримчака заарештували у серпні на два місяці з можливістю вийти під заставу 6 млн гривень, прокуратура клопотала про продовження арешту ще на місяць.

Колишньому заступнику міністра і його помічнику Ігорю Овіденку інкримінують заволодіння значною сумою грошей обманним шляхом.

Слідство встановило, що представник інтересів одного з ТОВ розповів Гримчаку про проблему, вирішення якої відноситься до сфери компетенції судової гілки влади. Фірма потребувала консультації з приводу розгляду цивільної справи про стягнення боргу з іншого приватного підприємства на його користь.

Гримчак нібито заявив, що за грошову винагороду в розмірі 100 тис. доларів США, використовуючи свої зв'язки, зможе забезпечити ухвалення необхідного судового рішення. За словами чиновника, він нібито мав звернутися до заступника генерального прокурора, щоб остання вплинула на голову Касаційного цивільного суду (у складі Верховного Суду), який міг би вплинути на суддів цього ж суду.

Протягом переговорів сторони домовилися про суму 80 тис. доларів.

Першу частину грошей у розмірі 50 тис. доларів Гримчак і його помічник поділили між собою. Решту 30 тис. доларів передали 14 серпня.

Під час ще однієї розмови з Гримчаком представник ТОВ розповів йому про проходження складної процедури узгодження дозвільних документів на будівельні роботи на земельних ділянках у Києві, які належать до пам'яток культурної спадщини. Заступник міністра і тут запропонував свої послуги, оцінивши їх в 1 млн доларів.

Ці гроші нібито мали розподілити між керівниками і посадовими особами Міністерства культури, Міністерства юстиції, Українського державного інституту культурної спадщини, Київської міської державної адміністрації тощо.

14 серпня Гримчак і Овіденко отримали за цей епізод 450 тис. доларів.

Під час отримання грошей їх затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram