ГоловнаПолітика

Апеляцію щодо Гримчака відклали

Гримчака не доставили до суду.

Апеляцію щодо Гримчака відклали
Фото: mtot.gov.ua

Апеляційний суд Чернігівської області відклав розгляд апеляційної скарги на арешт заступника міністра з тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака. Про це LB.ua повідомив його адвокат Дмитро Мельник.

Апеляцію призначено на 6 вересня, оскільки Гримчака не доставили до суду.

Крім цього, сьогодні відбулося засідання суду щодо оскарження арешту іншого фігуранта цієї самої справи - Ігоря Овдієнка. Суд залишив чинним рішення першої інстанції про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту на два місяці.

З повним текстом рішення адвокати ознайомитися наразі не змогли.

Нагадаємо, Юрій Гримчак і його давній товариш Ігор Овдієнко були затримані увечері 14 серпня.

15 серпня їм оголосили про підозру у вчиненні злочину за ч. 4. ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство в особливо великих розмірах). За даними слідства, ці особи шляхом обману заволоділи великою сумою грошей. Їх викрили та затримали після одержання частини неправомірної вигоди у розмірі $480 тис.

16 серпня Деснянський суд постановив взяти Гримчака під варту із заставою 6 млн гривень, але зробити цього не змогли - у постанові було вказано "Юрій Михайлович", тоді як Гримчак - Миколайович. Для виправлення помилки наступного дня довелося проводити окреме засідання. 17 серпня Гримчака помістили в Чернігівське СІЗО.

Ігоря Овдієнка суд взяв під варту терміном на два місяці з можливістю внесення застави в 4 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram