ГоловнаПолітика

Парламент повинен врахувати позицію Венеціанської комісії під час скасування недоторканності, - Євросолідарність

Фракція "ЄС" підготувала законопроєкт, щоб зняти недоторканність без порушення регламентних процедур.

Парламент повинен врахувати позицію Венеціанської комісії під час скасування недоторканності, - Євросолідарність
Фото: solydarnist.org

"Європейська Солідарність", як і інші політичні сили парламентської меншості, дуже чітко підкреслює необхідність врахування позиції Венеціанської комісії та висновків Конституційного Суду України під час голосування за зняття депутатської недоторканності. Про це сьогодні за підсумками погоджувальної ради заявила співголова фракції "ЄС" Ірина Геращенко.

"Під час обговорення важливого законопроєкту про зняття депутатської недоторканності, крім однієї політичної сили - партії більшості, всі решта політичних сил дуже чітко зазначили, що питання зняття депутатської недоторканності стоїть у порядку денному і всі повинні його підтримати. Але Верховна Рада України повинна діяти бездоганно. Не вигадувати український велосипед чи самокат, а їхати на поїзді, який приведе нас до Європейського Союзу", - особливо підкреслила Геращенко.

За її словами, в обговоренні також наголошувалося на важливості висновків Конституційного Суду України, а так само висновків Венеціанської комісії, які повністю підтверджують рішення КС.

"Для того, щоб не було підстав у Конституційного Суду скасувати наше з вами перше голосування, важливо, щоб ми з вами врахували ці висновки", - звернулася депутат до учасників погоджувальної ради.

Геращенко також повідомила, що фракція "Євросолідарності" підготувала відповідний проєкт закону для того, щоб проголосувати це рішення без процедурних порушень.

Нагадаємо, спікер парламенту Дмитро Разумков сьогодні заявив, що Рада має намір остаточно зняти депутатську недоторканність уже на пленарному засіданні 3 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram