ГоловнаПолітика

ЦВК зареєструвала п'ятьох депутатів замість обраних у Кабмін

Рішення прийнято на засіданні в понеділок.

ЦВК зареєструвала п'ятьох депутатів замість обраних у Кабмін
Фото: EPA/UPG

У понеділок, 2 вересня, відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела голова комісії Тетяна Сліпачук.

Про це повідомила пресслужба ЦВК у фейсбуці.

На засіданні Комісія припинила повноваження п'ятьох депутатів від "Слуги народу", обраних у Кабінет Міністрів: Дениса Малюськи (міністр юстиції), Олексія Оржеля (міністр енергетики та захисту довкілля), Владислава Криклія (міністр інфраструктури), Анни Новосад (міністр освіти ) і Михайла Федорова (віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації).

"Розглянувши зазначені постанови, Комісія визнала обраними народними депутатами України наступних за черговістю кандидатів у народні депутати України у виборчому списку вказаної політичної партії. А саме: Остапенка А.Д., включеного до виборчого списку під №130, Цибу Т.В. - №131, Калаура І.Р. - №132, Гришину Ю.М. - № 133, Руденко О.С. - №134", - наголошено в повідомленні.

Також у зв'язку з надходженням відповідних документів ЦВК зареєструвала зазначених п'ятьох нардепів, обраних на позачергових виборах народних депутатів України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Нагадаємо, Центрвиборчком завершив реєстрацію обраних депутатів 28 серпня. Позачергові вибори в Раду відбулися 21 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram