ГоловнаПраво

Судді Київського апеляційного суду заявили про втручання адвоката Кузьменко в правосуддя

Йдеться про засідання 20 грудня, яке перенесли через відсутність прокурорів.

Судді Київського апеляційного суду заявили про втручання адвоката Кузьменко в правосуддя
Фото: Макс Требухов

Колегія суддів Київського апеляційного суду повідомила, що дії адвоката підозрюваної у справі про вбивство Павла Шеремета Юлії Кузьменко розцінюються ними як тиск і спроба втручання у здійснення правосуддя.

Про це повідомили на сайті Судової влади України. Імена підозрюваної та адвоката не розголошуються, проте були оприлюднені деталі, що вказують на засідання щодо Кузьменко.

"На судовому засіданні 20 грудня 2019 року під час обговорення питання продовження апеляційного розгляду без участі прокурора і перебування перед судовим засіданням матеріалів судового провадження, з якими колегія суддів не ознайомлена, адвокат повідомив, що в разі перенесення судового засідання на іншу дату, він не залишить зали засідань, і в стверджувальній формі висловився, що перенесення за жодних обставин не буде", - уточнили на порталі.

Це підтримали слухачі засідання, які також почали погрожувати, що не покинуть залу до прибуття прокурорів. 

Фото: Макс Требухов

"Присутні в залі судового засідання особи разом з адвокатом протягом більш ніж п'яти годин блокували приміщення зали, не погоджувалися на пропозицію її залишити у зв'язку із закінченням судового засідання, в результаті чого були викликані правоохоронці", - додали на сайті СВУ.

Судді Юрій Слива, Володимир Мельник і Тетяна Фрич вважають, що такі дії адвоката свідчать про те, що він використовував засоби і методи, які суперечать законодавству і мають на меті дискредитувати суд і здійснити на суддів незаконний вплив.

Повідомляється також, що після того, як 24 грудня відбувся розгляд апеляції, захисник "проявив нестриману і некоректну поведінку, нетактовно, прикро і принизливо висловлювався в нецензурній формі щодо суддів і прокурорів".

Також він у присутності учасників судового процесу нецензурно звертався до суддів, прокурорів та експертів, а також заявив, що "кожен суддя відповість за підозрювану", що судді розцінили як загрозу у зв'язку з професійною діяльністю.

"Прояв адвокатом неповаги до суддів, висловлення ним відвертих обвинувачень, критика суддів перед представниками ЗМІ, погрози щодо притягнення до відповідальності і негативних наслідків у зв'язку з ухваленим колегією суддів рішенням розцінюється як тиск та спроба втручання в діяльність колегії суддів і здійснення правосуддя", - підбили підсумок у пресслужбі Судової влади України.

Нагадаємо, 20 грудня адвокат підозрюваної Владислав Добош також заявив, що не збирається залишати будівлю суду, поки не відбудеться розгляд апеляції на обраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Товариші Кузьменко, які прийшли її підтримати, повідомили, що блокуватимуть вихід із зали, щоб не дати її вивести.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram