ГоловнаПолітика

ВРП звільнила одеського суддю з "плівок Вовка"

Шепітко поплатився за сумнівне рішення на користь голови ОАСК.

ВРП звільнила одеського суддю з "плівок Вовка"
Фото: hcj.gov.ua

Вища рада правосуддя 9 січня вирішила звільнити суддю Суворовського районного суду Одеси Івана Шепітка за істотний дисциплінарний проступок.

Про це йдеться на сайті ВРП.

Звільнення пов'язане з тим, що Шепітко в травні 2019 року забороняв членам Вищої кваліфікаційної комісії суддів проводити кваліфікаційне оцінювання.

Рішення було прийнято з порушенням правил юрисдикції і без достатніх обґрунтувань.

"Суддя... допустив забезпечення позову в спосіб, не передбачений законом, чим де-факто заборонив відповідачам виконувати повноваження з кваліфікаційного оцінювання суддів до набрання рішенням законної сили, в результаті чого було заблоковано роботу не тільки понад половини складу ВККСУ, а й діяльність комісії як колегіального органу", - зазначає Вища рада правосуддя.

Одеський апеляційний суд пізніше скасував рішення Шепітка.

Нагадаємо, що Шепітко фігурує в кримінальній справі про "плівки Вовка", що ґрунтується на прослуховуваннях голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка і його колег. За версією слідства, голова суду зі своїми колегами саботували власне кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякування та іншими методами.

Підозрюваних четверо: голова ОАСК Павло Вовк, його заступник Євген Аблов, суддя ОАСК Ігор Погребніченко і одеський суддя Іван Шепітко.

Розслідування справи тривало три місяці і завершилося достроково у зв'язку з відмовою Шевченківського райсуду Києва продовжити терміни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram