ГоловнаПолітика

КМІС: рейтинг Зеленського за місяць знизився на 5 пунктів

Електоральна підтримка президента впала нижче за 38%.

КМІС: рейтинг Зеленського за місяць знизився на 5 пунктів
Фото: president.gov.ua

Рейтинги підтримки Володимира Зеленського і його партії "Слуга народу" за місяць знизилися на 5 пунктів, свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

У попередньому дослідженні, яке проводили наприкінці квітня, 42,6% респондентів заявили про готовність повторно проголосувати за Зеленського, якби вибори відбулися найближчим часом.

В опитуванні, яке проводили наприкінці травня - початку червня, таких залишилося 37,6%. Рейтинг підтримки "Слуги народу" скоротився з 32,6% до 28,0%.

Незважаючи на це, і Зеленський, і "Слуга народу" все ще зберігають великий відрив у рейтингу електоральних уподобань.

За Петра Порошенка готові проголосувати 16,2% виборців, за Юрія Бойка - 13,2%, за Юлію Тимошенко - 8,7%, за Ігоря Смешка - 6,8%, за Анатолія Гриценка і Олега Ляшка - по 4,4%, за Святослава Вакарчука - 3%, за Олександра Вілкула - 2%.

У партійному рейтингу за "Слугою народу" йдуть проросійська партія ОПЗЖ (17,7%) і "Європейська Солідарність" (16,2%). Підтримка "Батьківщини" сильно скоротилася і становить зараз близько 8,0%, а було 12,0%

Решта партій знаходяться нижче за прохідний п'ятивідсотковий бар'єр: "Сила і честь" - 4,7%, партія Шарія - 4,7%, Радикальна партія - 4,5%, "Голос" - 3,8%, "Громадянська позиція" - 2,9%, "Свобода" - 2,3%.

Опитування проводили 24 травня - 4 червня методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) було опитано 4000 осіб. Статистична похибка - від 0,4% для показників, близьких до 1%; до 1,7% для показників, близьких до 50%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram