ГоловнаПолітика

КМІС: 42,6% українців готові повторно проголосувати за Зеленського

Рейтинг президента залишається набагато вищим, аніж у конкурентів.

КМІС: 42,6% українців готові повторно проголосувати за Зеленського
Фото: EPA/UPG

Київський міжнародний інститут соціології в понеділок оприлюднив свіжі партійні та президентські рейтинги. Згідно з дослідженням, яке проводили у квітні, 42,6% українців готові повторно проголосувати за президента Володимира Зеленського.

Результати опитування оприлюднені на сайті КМІС.

Якби вибори президента України відбулися наприкінці квітня, то за Зеленського в першому турі проголосували б 42,6% респондентів (серед тих, хто визначився з кандидатом). Другий у президентському рейтингу - лідер опозиційної "Європейської Солідарності" Петро Порошенко (14,9%), третій - представник проросійської ОПЗЖ Юрій Бойко (12,2%).

За Юлію Тимошенко проголосували б тільки 9,7%, за Ігоря Смешка - 6,4%, за Анатолія Гриценка - 4,3%, за Олега Ляшка - 3,5%, за Святослава Вакарчука - 1,8%, за Олександра Вілкула - 0,8%.

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися у квітні 2020 року, до неї потрапили б лише чотири партії: "Слуга народу" (32,6%), ОПЗЖ (15,8%), "Європейська Солідарність" (15,2%) і "Батьківщина" (12,0%). Рейтинг партії "Голос" знизився з 5,8%, отриманих на виборах у липні 2019 року, до 3,5%.

У рамках дослідження методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) було опитано 4024 особи. Статистична похибка - від 0,4% для показників, близьких до 1%, до 1,7% для показників, близьких до 50%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram