ГоловнаПолітика

"Слуга народу" отримала 35 млн гривень з бюджету

Партія обіцяла направити ці гроші на боротьбу з коронавірусом.

"Слуга народу" отримала 35 млн гривень з бюджету
Фото: facebook/Cлуга Народу

Політична партія "Слуга народу" отримала з державного бюджету 35,14 млн гривень для фінансування своєї діяльності в другому кварталі.

Про це йдеться на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

З 2016 політичні партії в Україні отримують фінансування з державного бюджету пропорційно до рівня їхньої підтримки на виборах. Зараз право на гроші мають ті партії, які на парламентських виборах 2019 року пройшли до Верховної Ради (подолали 5% бар'єр).

"Слуга народу" у 2020 році отримає 140,6 млн гривень із державного бюджету. Гроші виділяють щоквартально однаковими сумами.

Наприкінці березня партія заявила про відмову від державного фінансування, але офіційний лист у НАЗК направили тільки через місяць. Один зі спікерів "Слуги народу" Євгенія Кравчук розповіла, що партія відмовляється від бюджетних грошей на третій і четвертий квартали, тобто від 70 мільйонів гривень.

Гроші за перший і другий квартали, заявила депутатка, теж передадуть на боротьбу з COVID-19, але інакше – фінансуванням громадських організацій, які закуповують медикаменти, медичні засоби та обладнання для боротьби з вірусом.

Фінансування з бюджету в другому кварталі отримають також ОПЗЖ (10,63 млн гривень), "Батьківщина" (6,67 млн гривень), "Європейська солідарність" (6,6 млн гривень), "Голос" (4,74 млн гривень).

"Європейська солідарність" та "Голос" також отримає бонус 3,54 млн гривень за дотримання гендерного балансу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram