ГоловнаПолітика

Через карантин в Україні ліквідувалися 40% кафе і ресторанів, - Потураєв

Обмежувальні заходи через коронавірус ввели ще 12 березня.

Через карантин в Україні ліквідувалися 40% кафе і ресторанів, - Потураєв
Фото: facebook/Слуга Народу

З початку карантину через пандемію коронавірусу, з 30 тисяч підприємств у сфері громадського харчування 12 тисяч були ліквідовані як суб'єкти господарської діяльності.

Про це заявив народний депутат Микита Потураєв в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

"Згідно з даними за HoReCa до карантину у нас було 30 тисяч закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану. 12 тис. з цих 30 - ліквідовані. Не у сенсі закрилися на карантин, а в сенсі ліквідувалися як підприємства", - заявив Потураєв.

Він припустив, що це може бути пов'язано з проваленим першим голосуванням за "антикризовий бюджет", оскільки у тому пакеті була відповідна законодавча база для запуску процедури форс-мажору.

Підприємці закрили свої заклади, тому що вони не в змозі виконувати свої зобов'язання з оренди.

Потураєв підкреслив, що частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину, але "ми не знаємо скільки, і це проблема".

Нагадаємо, карантин через загрозу коронавірусу в Україні ввели 12 березня. Обмеження мали діяти до 23 квітня, але пізніше уряд їх продовжив.

В Офісі президента заявили про підготовку до часткового зняття карантинных обмежень після 11 травня. Планується так званий адаптивний карантин. Це означає, що посилені обмеження діятимуть тільки у тих регіонах, де є спалах захворювання.

Раніше головний санлікар заявляв, що п'ятиетапний план виходу з карантину може бути скорочено, якщо відбудеться різке зниження кількості нових заражень коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram