ГоловнаПолітика

Порошенко: "Слуга народу" єдина не дає підписів для ухвалення законів про страхування лікарів і масове тестування

За словами парламентарія, законопроєкт можна було б розглядати вже з понеділка.

Порошенко: "Слуга народу" єдина не дає підписів для ухвалення законів про страхування лікарів і масове тестування
Фото: eurosolidarity.org

Майже 700 лікарів захворіли за той час, коли фракція "Європейська солідарність" намагалася отримати підписні листи від керівництва парламенту для проведення позачергового засідання. На ньому депутати від опозиції вимагають ухвалити два найважливіші закони - 3376 про страхування медичних працівників, хворих на коронавірус, і 3380 - про забезпечення масового тестування, зокрема лікарів і пацієнтів медустанов. Про це заявив лідер "Європейської солідарності", експрезидент Петро Порошенко.

"Ми отримали підписні листи у Верховній Раді тільки через тиждень після реєстрації закону. За цей тиждень захворіли майже 700 лікарів. Чого тягнете? Перш за все - застрахуйте лікарів. Лікарі повинні відчувати турботу держави і у вигляді заробітної плати. Станом на зараз підвищена зарплата для лікарів так і не дійшла. Так і в питаннях страхування на випадок захворювання або, не дай Господь, смерті", - зазначає Порошенко.

"Ми щодо цього зареєстрували законопроєкт. Зараз зібрані всі фракції, крім "Слуги народу", які поставили підписи і негайно, вже з понеділка, цей законопроєкт повинен розглядатися у Верховній Раді України", - переконаний Петро Порошенко.

Він також зазначив, що карантин без масового тестування неефективний, і про це свідчить досвід інших країн світу.

"Тестування виявляє - де саме ми повинні вводити обмежувальні заходи і з якими силами накинутися на боротьбу з коронавірусом. Сьогодні в Україні найменша кількість тестувань у Європі на мільйон населення. Наше запитання - а де обіцяні владою 2 млн тестів, коли проведено трохи більш ніж 100 000? Для кого вони їх зберігають? Відповідь очевидна - їх просто фізично немає", - каже Порошенко.

"Кожен пацієнт, який звернувся до сімейного лікаря, у швидку допомогу, і кожен пацієнт, який потрапляє в лікарню, обов'язково повинен проходити тест. І вже через 20 хвилин ми знаємо, хто захворів, а хто не захворів", - зазначає Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram