ГоловнаПолітика

Зеленський на зустрічі з генсеком НАТО порушив питання про програму розширених можливостей для України

Президент у Німеччині провів переговори з Єнсом Столтенбергом.

Зеленський на зустрічі з генсеком НАТО порушив питання про програму розширених можливостей для України
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Переговори відбулися в Німеччині, куди президент полетів для участі у 56-й Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зеленський і Столтенберг обговорили реформи в Україні. "Ми модернізуємо сектор безпеки і оборони країни відповідно до стандартів Альянсу", - сказав президент України.

Окремо президент відзначив продовження виконання відповідних річних національних програм "Україна-НАТО", які, за його словами, є ефективним інструментом для системних перетворень в Україні.

Також було порушено питання надання НАТО Україні статусу партнера з розширеними можливостями.

Столтенберг своєю чергою сказав, що очікує додаткової допомоги України в міжнародних місіях, і зазначив, що бачить прогрес у досягненні миру завдяки відновленню нормандського формату.

Вони обговорили виконання домовленостей після зустрічі нормандської четвірки в Парижі 9 грудня 2019 року і ситуацію на Донбасі.

Нагадаємо, в січні Україна офіційно подала заявку на участь у програмі партнерства розширених можливостей (EOP) НАТО. Детальніше про програму читайте в матеріалі LB.ua "Комісія Україна-НАТО. Розширені можливості замість ПДЧ?"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram