ГоловнаПолітика

Україна подала заявку на участь у програмі розширених можливостей НАТО

Участь у програмі сприятиме оперативності обміну розвідданими з Альянсом.

Україна подала заявку на участь у програмі розширених можливостей НАТО
Фото: nato.int

Україна офіційно подала заявку на участь у програмі партнерства розширених можливостей (EOP) НАТО. Про це заявив віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба під час візиту у штаб-квартиру НАТО, передає РБК-Україна.

За словами Кулеби, участь у програмі EOP дасть можливість оперативніше обмінюватися розвідувальними даними з Північноатлантичним альянсом.

"Сьогодні я офіційно звернувся в НАТО з проханням почати офіційний розгляд заявки України на отримання статусу члена партнерства розширених можливостей. Ми також проговорили дуже багато речей, пов'язаних із подальшими реформами", - заявив Кулеба.

За його словами, якби Україна була учасницею програми, у випадку зі збитим українським літаком в Ірані Київ міг би швидше отримати якісні розвідувальні дані від союзників у НАТО.

Кулеба зазначив, що деякі держави-члени блоку все ще розглядають питання про те, чи потрібно надати Україні цей статус. "Але керуються вони політичними факторами, оскільки загалом Україна відповідає всім критеріям, необхідним для участі в цій програмі", - сказав віцепрем'єр.

Нагадаємо, восени Україна заявила про бажання взяти участь у програмі партнерства розширених можливостей НАТО. Влада України звернулася до Північноатлантичного альянсу з проханням надати їй статус учасника EOP.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram