ГоловнаПолітика

У центрі Києва протестували проти нового закону про працю

Акцію провели Федерація профспілок і активісти.

Фото: fpsu.org.ua

Федерація профспілок України та активісти молодіжних та громадських організацій в середу провели акцію протесту проти нового закону про працю, який збирається розглядати Верховна Рада.

Про це йдеться на сайті ФПСУ.

Акція пройшла на Банковій біля будівлі, де розташований комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Фото: fpsu.org.ua

Фото: fpsu.org.ua

Учасники протесту заявили, що запропонований урядом законопроєкт погіршує трудові права і гарантії громадян України і є стимулом для виїзду з України.

Міністр економіки Тимофій Милованов, який є одним з головних лобістів законопроєкту, наполягає, що новий закон покликаний вивести трудові відносини в легальну площину.

Він передбачає перехід на виключно письмову форму фіксації трудових відносин; впровадження семи видів трудових договорів і гнучкого режиму роботи (фріланс, дистанційна робота), введення компенсації в розмірі від 1 до 6 зарплат за звільнення співробітника за бажанням роботодавця.

Влада також відкидає чутки, що законопроєкт легалізує примусову і понаднормову працю, ліквідує пільги для вагітних і жінок з дітьми, зменшує роль профспілок.

Міністерство економіки створило спеціальну інтернет-сторінку labor.me.gov.ua, що присвячена законопроєкту про працю.

Нагадаємо, що зараз в Україні діє Кодекс законів про працю, який прийнято 1971 року і який змінювався за останні роки десятки разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram