ГоловнаПолітика

У Кабміні спростували чутки про відставку Гончарука

У "Слузі народу" повідомили, що "заява про відставку є. Але рішення не прийнято".

У Кабміні спростували чутки про відставку Гончарука
Фото: Олексій Гончарук - Прем'єр-міністр України / Youtube

Банкова не буде коментувати інформацію про те, що нібито прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку.

Про це LB.ua заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Також Тимошенко порадив звернутися по коментарі в Кабмін.

Пресслужба уряду оприлюднила заяву, що спростовує чутки про відставку прем'єра.

"Пресслужба Кабінету Міністрів не має інформації про справжність будь-яких аудіо- чи відеозаписів, які поширюються в мережі Інтернет. Інформація про заяви про відставку прем'єр-міністра не відповідає дійсності", - повідомили в Кабміні.

Джерело LB.ua у фракції "Слуги народу" розповіло, що сьогодні проходило засідання, під час якого обговорювалися питання регламенту, а також голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв і гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський звітували з приводу своїх премій.

За словами співрозмовника, група депутатів запропонувала висловити недовіру прем'єру Олексію Гончаруку. Лідер фракції Давид Арахамія поставив це питання на голосування, але його підтримали лише близько десяти депутатів, стверджує джерело.

За його словами, в ці хвилини Гончарук пішов на Банкову до президента. Оскільки Верховна Рада не може ініціювати відставку уряду протягом року, то подати у відставку Гончарук може лише сам.

Ще одне джерело в "Слузі народу" в коментарі LB.ua підтвердило, що "зараз йдуть консультації і переговори про можливу відставку Гончарука за власним бажанням. Заява про відставку є. Але рішення не прийнято".

Раніше сьогодні в мережу злили запис прослуховування Гончарука. На оприлюдненому аудіо нібито прем'єр каже, що президент Володимир Зеленський не розуміє економічних процесів у країні. При цьому сам мовець визнав себе профаном в економіці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram