ГоловнаПолітика

Зеленський приїхав у Раду для консультацій з фракцією "Слуга народу" щодо земельного закону

Біля будівлі парламенту вже зібралися мітингувальники.

Зеленський приїхав у Раду для консультацій з фракцією "Слуга народу" щодо земельного закону
Фото: LB.ua

Президент Володимир Зеленський приїхав до Верховної Ради для консультацій з фракцією "Слуга народу" з приводу закону про землю. А тим часом біля будівлі парламенту вже зібралися мітингувальники проти відкриття ринку землі.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Як розповіли в охороні Ради, голова держави прибув до парламенту і проводить переговори з депутатами провладної партії в кінозалі, де зазвичай проходять погоджувальні ради. Пресу в зал не пускають, на підходах до нього стоять представники Управління держохорони.

Фото: LB.ua

Біля парламенту збираються люди, в основному з прапорами "Батьківщини" і з плакатами проти скасування мораторію на продаж землі з 1 жовтня 2020 року.

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Біля стадіону імені Лобановського також збираються представники "Нацкорпусу".

На місці також присутні правоохоронці.

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Нагадаємо, сьогодні парламент має намір розглянути в другому читанні і в цілому законопроєкт №2178-10 про обіг ринку земель сільськогосподарського призначення. Для прийняття закону "Слуга народу" планує працювати в ніч із четверга на п'ятницю.

Рада прийняла цей законопроєкт у першому читанні в листопаді минулого року. Президент Зеленський обіцяв, що продаж землі іноземцям буде винесено на всеукраїнський референдум. Це збиралися прописати в законопроєкті до другого читання.

Скасування мораторію на продаж землі вимагає Міжнародний валютний фонд і підтримують провідні українські економісти. Попередній президент Петро Порошенко підтримував земельну реформу, але проти неї була Верховна Рада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram