ГоловнаПолітика

Поліція вказала на невідповідність у заявах захисту Юлії Кузьменко

Слідство вважає сумнівною інформацію про алібі підозрюваної.

Поліція вказала на невідповідність у заявах захисту Юлії Кузьменко
Фото: Макс Требухов

Національна поліція вказала на невідповідність у заявах захисту Юлії Кузьменко, яку підозрюють у вбивстві Павла Шеремета.

Про це йдеться в коментарі поліції, який оприлюднено через два дні після продовження їй запобіжного заходу.

Зокрема, 12 грудня під час судового засідання адвокат Кузьменко Владислав Добош заявив, що його клієнтка дізналася про вбивство Шеремета, переглядаючи на роботі новинну стрічку. Пізніше виявилося, що вона в цей період була у відпустці.

Той же адвокат на судовому засіданні 24 грудня говорив, що вночі 19 липня Кузьменко зустрічала сина і батьків в аеропорту "Бориспіль" і повернулася додому тільки о 5 ранку. Слідство ж встановило, що сім'я Кузьменко перетнула кордон незабаром після півночі, а вже в 1:24 жінка була вдома на Урловській вулиці. Це підтверджують дані телефонних з'єднань номера Кузьменко.

Колишній чоловік підозрюваної Дмитро Кузьменко на засіданні 24 грудня говорив, що з вечора 18 липня до 20 липня вони були вдома разом і він чітко знає, де і з ким вона проводила час. Але вже 3 лютого він сказав, що не знає, де і з ким була його дружина на відпочинку (18 липня вона повернулася з відпочинку в Одеській області разом з нинішнім співмешканцем Петром Кияном).

Також поліція ставить під сумнів заяви захисту про те що у Кузьменко не було тісних відносин з іншим підозрюваним Андрієм Антоненком.

За даними слідства, Кузьменко та Антоненко щонайменше 104 рази контактували по телефону в 2016 році, зокрема до 20 липня були відправлені два SMS-повідомлення і здійснені 12 дзвінків загальною тривалістю 40 хвилин. Після таких з'єднань було 90: 16 SMS-повідомлень і 74 дзвінки. Крім цього, протягом 2016 року зафіксовано 252 повідомлення в Facebook.

Нагадаємо, що, за версією слідства, вночі 20 липня 2016 року Кузьменко в присутності Антоненка прикріпила до днища машини Шеремета саморобну бомбу, для виготовлення якої була використана вибухівка "гексоген" з вражаючими елементами протипіхотної міни МОН-50 і електродетонатором з дистанційним управлінням.

Уранці того ж дня вона нібито дочекалася, коли Шеремет сяде в машину, під'їде до перехрестя, і привела вибуховий пристрій в дію. В результаті вибуху журналіст отримав важкі травми і помер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram