ГоловнаПолітика

Рада відправила на повторне читання законопроєкт Зеленського про "злодіїв у законі"

Комітет рекомендував прийняти його в другому читанні, але розглянути повторно.

Рада відправила на повторне читання законопроєкт Зеленського про "злодіїв у законі"
Фото: facebook.com/Олександр Васюк

Законопроєкт №2513 про внесення змін до Кримінального кодексу щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинним угрупованням, направили на повторне друге читання і доопрацювання в профільному комітеті.

Таке рішення було прийнято на вечірньому засіданні парламенту 4 лютого.

"Усього було внесено 96 поправок і пропозицій, 43 з них враховано. Комітет рекомендує прийняти законопроєкт 2513 у другому читанні і в цілому як закон. Але напередодні голосування було обговорення між фракціями і пролунала пропозиція відправити на повторне друге читання. Рішення комітету - про прийняття в другому читанні, але є пропозиція про повторне читання", - повідомив перед голосуванням голова комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

Після цього спікер Ради Дмитро Разумков поставив на голосування скерування документа на доопрацювання, за що віддали голоси 268 народних депутатів.

Згідно з проєктом закону, перебування особи в статусі "злодія в законі" карається позбавленням волі від семи до десяти років.

Нагадаємо, в грудні президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проєкт закону, який передбачає кримінальну відповідальність за перебування осіб у статусі "злодія в законі".

Верховна Рада 8-го скликання 2016 року відмовилася підтримати схожий законопроєкт і ввести поняття "злодій у законі" у Кримінальний кодекс.

Законопроєкт передбачав за таку діяльність позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram