ГоловнаПолітика

Зеленський обговорив з Макроном розслідування авіакатастрофи в Ірані

Франція почала процедуру міжнародного розслідування.

Зеленський обговорив з Макроном розслідування авіакатастрофи в Ірані
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером Франції Еммануелем Макроном. Про це повідомляється на сайті глави держави.

Лідери домовилися про залучення французьких фахівців до розшифрування "чорних ящиків" збитого літака.

Макрон пообіцяв сприяти всебічному розслідуванню катастрофи та притягненню до відповідальності винних у цьому злочині. Франція вже почала формальну процедуру відповідного міжнародного розслідування в ІКАО (Міжнародній організації цивільної авіації).

Президенти також обговорили подальші кроки для виконання домовленостей, досягнутих в рамках саміту в нормандському форматі 9 грудня 2019 року в Парижі. Зеленський поінформував Макрона про актуальну ситуацію з безпекою на Донбасі.

Крім того, лідери домовилися про тристоронній дзвінок в форматі Україна - Франція - Німеччина найближчим часом. Також Макрон погодився відвідати Київ.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу "Тегеран - Київ" авіакомпанії МАУ розбився в Ірані вранці 8 січня. Загинули 176 осіб. Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково, оскільки іранські військові прийняли його за ворожий об'єкт. Повну відповідальність за аварію авіалайнера взяв Корпус вартових ісламської революції.

Як повідомлялось, "чорні ящики" збитого МАУ будуть розшифровувати у Франції, оскільки іранським експертам це не вдалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram