ГоловнаПолітика

Помпео запропонував Зеленському допомогу в розслідуванні авіакатастрофи в Ірані

Президент України провів розмову з головою Держдепу.

Помпео запропонував Зеленському допомогу в розслідуванні авіакатастрофи в Ірані
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Державний секретар США Майк Помпео запропонував президенту України Володимирові Зеленському допомогу в розслідуванні авіакатастрофи в Ірані.

Про це йдеться на сайті Держдепартаменту за підсумками телефонної розмови, яка відбулася між Помпео і Зеленським 10 грудня.

Державний секретар США також висловив Зеленському співчуття у зв'язку з катастрофою, в якій загинули 176 осіб, у тому числі 11 українців (дев'ять членів екіпажу і дві пасажирки).

Помпео підтвердив, що США підтримують суверенітет і територіальну цілісність України, і підкреслив довгострокове стратегічне партнерство між США і Україною.

Офіс президента зі свого боку повідомив, що Зеленський подякував США за підтримку в розслідуванні авіакатастрофи.

"Я зустрівся з тимчасовою повіреною у справах США Крістіною Квін і отримав важливу інформацію, яка може допомогти в розслідуванні", - сказав президент України.

Під час розмови також узгодили графік двосторонніх контактів між Україною і США, передусім нову дату візиту Помпео в Україну.

Нагадаємо, що 9 січня зі США надійшла інформація про те, що літак МАУ могла ненавмисно збити іранська протиповітряна оборона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram