ГоловнаПолітика

Суд відновив Семеніхіна на посаді мера Конотопа

Семеніхіна відправили у відставку у серпні 2018 року.

Суд відновив Семеніхіна на посаді мера Конотопа
Артем Семенихин
Фото: Укринформ

Сумський окружний адміністративний суд визнав протиправним і скасував рішення Конотопської міської ради про дострокове припинення повноважень мера міста Артема Семеніхіна.

Про це повідомив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"З цього моменту Артема поновлено на посаді", - написав Тягнибок у Фейсбуці.

Депутати Конотопської міської ради проголували за відставку Артема Семеніхіна 28 серпня 2018 року. Рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Семеніхіна і секретаря міськради Олени Багрянцевої (вони - представники "Свободи") під час таємного голосування підтримали 26 депутатів.

У прийнятому рішенні про відставку Семеніхіна йдеться про численні факти порушення ним Конституції і законів України, які нібито привели до кризової соціально-економічної ситуації у місті і дестабілізації роботи комунальних підприємств.

Семеніхін заявив, що вважає дії депутатів незаконними і про намір оскаржити їх у суді.

Вночі 27 червня 2019 Семеніхіна, який також є кандидатом у народні депутати України по 160-му одномандатному виборчому округу (самовисуванець), побили у Конотопі. У важкому стані він потрапив в реанімацію. Поліцейські кваліфікували подію як "замах на вбивство" і відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК. Пізніше прокуратура Сумської області перекваліфікувала справу за фактом нападу на Семеніхіна на більш жорстку статтю - "закінчений замах на умисне вбивство, вчинений за попередньою змовою групою осіб у зв'язку з виконанням потерпілим службового або громадського обов'язку".

Семеніхін звинуватив в організації нападу на нього народного депутата з групи "Воля народу" Ігоря Молотка, який також балотується на виборах в Раду у цьому самому окрузі.

Молоток відкинув свою причетність до нападу на ексмера Конотопа Артема Семеніхіна і заявив про готовність пройти перевірку на поліграфі. Конотоп був найсхіднішим містом України, де мером обрали представника "Свободи" Семеніхіна. Ігоря Молотка на парламентських виборах 2012 року обрали як самовисуванця, але він перейшов у фракцію Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram