ГоловнаСвіт

AstraZeneca пообіцяла Європі 400 млн доз потенційної вакцини від COVID-19

Поставки повинні початися до кінця 2020 року.

AstraZeneca пообіцяла Європі 400 млн доз потенційної вакцини від COVID-19
Фото: EPA/UPG

Англо-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca пообіцяла Європі 400 млн доз потенційної вакцини від COVID-19, розробленої Оксфордським університетом.

Про це йдеться на сайті компанії.

Відповідна угода була досягнута з Альянсом інклюзивних вакцин (IVA), який очолюють Німеччина, Франція, Італія і Нідерланди. Поставки повинні початися до кінця 2020 року.

Раніше AstraZeneca домовилася про постачання 700 млн доз для Великобританії і США і погодила ліцензію Індійському інституту сироватки на поставку ще 1 мільярда доз, головним чином для країн з низьким і середнім рівнем доходу

У травні Оксфордський університет оголосив про початок II/III етапу клінічного випробування вакцини у Великобританії на 10 000 дорослих добровольцях. Інші випробування на пізній стадії повинні початися в ряді країн.

Наразі у світі не існує жодної затвердженої вакцини від COVID-19, високозаразливого респіраторного захворювання, викликаного новим коронавірусом. За підрахунком NYT, у світі налічується щонайменше 135 вакцин, які знаходяться на різній стадії готовності. AstraZeneca й Оксфордський університет просунулися далі за всіх у розробці свого препарату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram