ГоловнаСвіт

Євросоюз не виключає другої хвилі пандемії COVID-19

"Друга хвиля може початися, навіть якщо перша хвиля була коректно взята під контроль".

Євросоюз не виключає другої хвилі пандемії COVID-19
Фото: EPA/UPG

Європейська комісія допускає, що пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 матиме другу хвилю.

"Щодо другої хвилі, ми постійно продовжуємо наші зусилля з координації з державами-членами, з різними органами, зокрема з комітетом з охорони здоров'я. Ця робота також ведеться під час щотижневих відеоконференцій за участю відповідних єврокомісарів і держав-членів", - цитує "Інтерфакс-Україна" прессекретаря Єврокомісії Стефана де Кеєрсмекера.

"Інформацію про ситуацію з медичним обладнанням, засобами індивідуального захисту та іншими матеріалами Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC) використовує для підготовки до можливої другої хвилі. Центр аналізує цю інформацію і розмірковує над заходами, які вживатимуть під час можливої другої хвилі", - пояснив представник ЄК.

Він послався на попередження ЕCDC про те, що держави-члени ЄС повинні готуватися до другої хвилі заражень і використовувати всі можливі засоби для поліпшення своїх систем нагляду за епідеміологічною ситуацією. Де Кеєрсмекер зазначив, що Єврокомісія бере участь у підготовчій роботі і має намір продовжувати взаємодіяти з ECDC і державами-членами, щоб гарантувалася інформація про наявність ризиків і щоб громадяни "добре розуміли, що друга хвиля може початися, навіть якщо перша хвиля була коректно взята під контроль".

Нагадаємо, що Європа в основному вже пройшла пік заражень і національні уряди вже пом'якшують карантинний режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram