ГоловнаСвіт

На кордоні Індії і Китаю сталася масова бійка за участю 150 прикордонників

13 військових постраждали.

На кордоні Індії і Китаю сталася масова бійка за участю 150 прикордонників
Фото: EPA/UPG

На індійсько-китайському кордоні сталася масова бійка прикордонних патрулів Індії та Китаю, постраждали 13 військових. Про це повідомляєт Reuters.

Конфлікт стався в Сіккімі, північно-східному індійському штаті, що межує з Китаєм.

"Агресивна поведінка обох сторін призвела до легких травм військовослужбовців. Обидві сторони розійшлися після діалогу і взаємодії на місцевому рівні", - повідомили в Міністерстві оборони Індії

Індійська газета Hindustan Times з посиланням на військове джерело повідомила, що в результаті інциденту поранення отримали чотири індійських солдати і семеро китайських військовослужбовців. За даними видання, конфлікт між військовими стався в суботу, 9 травня. У бійці брали участь близько 150 солдатів.

У Міністерстві оборони уточнили, що інцидент стався в районі Накула, при цьому в відомстві не повідомили подробиць причин початку конфлікту.

Видання зазначає, що Індія і Китай часто звинувачують один одного у вторгненнях на свої території, при цьому прямі зіткнення трапляються рідко. Між двома країнами існує недовіра в зв'язку з прикордонною суперечкою, яка загострилася і яка викликала коротку війну в 1962 році.

Раніше повідомлялося, що в прифронтовому селищі Новотроїцьке сталася масова бійка за участю ста осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram