ГоловнаСвіт

Пірати біля берегів Екваторіальної Гвінеї з вантажного судна викрали українця (оновлено)

Його вивезли в невідомому напрямку.

Пірати біля берегів Екваторіальної Гвінеї з вантажного судна викрали українця (оновлено)
Rio Mitong
Фото: dryadglobal.com

На заході Африки біля берегів Екваторіальної Гвінеї пірати напали на судно під прапором Коморських островів і викрали двох членів екіпажу, в їх числі може бути громадянин України. Про це повідомляє портал Dryad Global, що спеціалізується на проблемах безпеки мореплавства.

"Вантажне судно RIO MITONG було атаковане швидкісним човном з невстановленим числом людей на борту. Злочинці використовували сходи для висадки на судно, в результаті чого було викрадено двох членів екіпажу - імовірно росіянина і українця", - йдеться в повідомленні.

Решта членів екіпажу, за даними джерела, перебувають в безпеці.

Оновлення 11:30. Директор департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорільцев підтвердив інформацію про викрадення українського моряка з вантажного судна Rio Mitong біля берегів Екваторіальної Гвінеї. Про це повідомляє Укрінформ.

За його словами, українця, який є членом екіпажу судна, захопили і вивезли в невідомому напрямку в результаті піратського нападу.

Судновласником є бельгійська компанія Smart S & P SA, оператор судна - ITS International Trade. Посольство України в Бельгії встановлює з ними контакт для з'ясування обставин справи.

Крім того, Посольство України в Сенегалі, яке відповідає за Екваторіальну Гвінею, і Посольство України в Нігерії, яке є найближчою до місця події дипломатичною установою, звернулися до місцевих компетентних органів з метою підтвердження факту захоплення громадянина України.

Нагадаємо, в квітні біля берегів Беніну пірати напали на судно Tommi Ritscher і захопили в полон українського громадянина. В лютому біля берегів Нігерії пірати захопили судно під прапором Ліберії з українцем серед членів екіпажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram