ГоловнаСвіт

Біля берегів Беніну пірати захопили в полон українця

Вони напали на судно Tommi Ritscher.

Біля берегів Беніну пірати захопили в полон українця
Фото: seafarersjournal.com

На заході Африки біля берегів Беніну пірати напали на судно Tommi Ritscher і захопили в полон українського громадянина. Про це повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, пише "Укрінформ".

За попередньою інформацією, українця, члена екіпажу, вивезли в невідомому напрямку. Повідомлення про це Україна отримала 20 квітня від посольства ФРН. У ньому йдеться, що піратський напад скоєно на Tommi Ritscher, MO 9656137, прапор Португалії, оператор судна Transeste Schiffahrt Gmbh (Німеччина).

За словами Погорельцева, генконсульство України в Гамбурзі зв'язалося з оператором судна з метою з'ясування обставин справи. Крім того, посольство України в Нігерії, яке відповідає за Бенін, звернулося до бенінських компетентних органів з метою підтвердження факту захоплення громадянина України.

"Справа перебуває на контролі причетних закордонних дипломатичних установ України та Департаменту консульської служби МЗС", - запевнив Погорельцев.

Зазначається, що в російських ЗМІ повідомляли про захоплення трьох людей з цього судна.

Нагадаємо, що 20 лютого біля берегів Нігерії пірати захопили судно під прапором Ліберії, серед членів екіпажу був українець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram