ГоловнаСуспільствоЖиття

Фрегат "Гетьман Сагайдачний" провів стрільби у Чорному морі

Вперше за кілька років корабель закрив район для проведення ракетних випробувань.

Фрегат "Гетьман Сагайдачний" провів стрільби у Чорному морі
Украинский фрегат "Гетман Сагайдачный"
Фото: Министерство обороны

Флагман українських Військово-морських сил "Гетьман Сагайдачний" вийшов у Чорне море. Фрегат закрив район для проведення ракетних випробувань і виконав ряд навчально-бойових завдань.

Про це інформує пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.

"Екіпажу поставлені завданні виконати практичні стрільби з корабельної артилерійської установки АК-100 і знищити умовного супротивника з зенітної автоматичної артилерійської 30-ти міліметрової установки - АК-630, з якими особовий склад успішно впорався", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вперше за кілька років корабель провів стрільби з пускового ракетного комплексу ПК-16 для забезпечення радіоелектронних перешкод, які створюють так звані "хмари" для відхилення від курсу наведених на корабель ракет.

Також підкреслюється, що вже не вперше українські військові моряки зафіксували порушення морського права і присутність Чорноморського флоту РФ в окупованих і стратегічно важливих морських ділянках.

Окрім військових розвідувальних кораблів, у районі Голіцинського газового родовища команда флагмана спостерігала, як російський танкер, який рухався з окупованих морських районів, спустив російський триколор, щоб українські моряки його не зафіксували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram