ГоловнаСвіт

У Швеції зафіксували перший випадок "уханського" коронавірусу

Жінка повернулася з Уханя.

У Швеції зафіксували перший випадок "уханського" коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Агентство суспільної охорони здоров'я Швеції заявило про перший підтверджений випадок коронавірусу 2019-nCoV.

За даними Reuters, жінку з позитивним результатом на коронавірус ізолювали в лікарні на півдні країни.

Жінка відвідала район Ухань в Китаї, і після прибуття до Швеції у неї з'явилися симптоми вірусного захворювання. Вона звернулася в лікарню на півдні Швеції, де її лікують. Агентство заявило, що вона не важко хвора.

"Один або кілька випадків не є несподіваними, враховуючи, що ми багато подорожуємо, і ми очікували, що це може статися", - сказала керівник відділу мікробіології в агентстві охорони здоров'я Карін Тегмарк Уізелл.

Вона заявила, що зараз у Швеції, спираючись на досвіді інших країн, оцінюють ризик поширення коронавірусу як дуже низький.

Як повідомлялося, 29 січня перший випадок "уханського" коронавірусу зафіксовано в Фінляндії. Китайська туристка з Уханя ізольована в лікарні.

Число загиблих від вірусу сягнуло 213 в п'ятницю наступного дня після того, як Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила глобальну надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я.

Нагадаємо, кількість жертв китайського коронавірусу збільшилася до 213 осіб, лише за останню добу померли понад 40 осіб.

Новий вірус зафіксовано також в Таїланді, Японії, Сінгапурі, Тайвані, Малайзії, Австралії, Південній Кореї, Франції, В'єтнамі, США, Німеччині, Канаді, ОАЕ, Індії, на Філіппінах, в Фінляндії, Непалі, Камбоджі, Шрі-Ланці, Великобританії, Італії, Росії.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила глобальну надзвичайну ситуацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram