ГоловнаСвіт

Наступниця Меркель на посаді голови ХДС виступила на підтримку "Північного потоку-2"

Крамп-Карренбауер визнала, що розуміє побоювання східноєвропейських країн, таких як Україна і Польща.

Наступниця Меркель на посаді голови ХДС виступила на підтримку "Північного потоку-2"
Аннегрет Крамп-Карренбауэр
Фото: EPA/UPG

Голова Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер виступила на підтримку будівництва трубопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"ХДС завжди заявляв, що підтримує цей проект, незалежно від того, актуальний він чи ні", - сказала Крамп-Карренбауер. За її словами, роль природного газу в Німеччині буде рости, особливо якщо врахувати, що країна має намір у найближчі роки повністю відмовитися від використання вугілля і атомної енергії.

Одночасно лідер ХДС визнала, що розуміє побоювання східноєвропейських країн, таких як Україна і Польща, і додала, що канцлер ФРН Анґела Меркель "дуже активно бореться за те, щоб урегулювати гарантії безпеки для України".

Коментуючи той факт, що спільний кандидат від блоку ХДС/ХСС на майбутніх виборах в Європарламент Манфред Вебер критично ставиться до російсько-німецького енергетичного проекту, Крамп-Карренбауер заявила, що вважає це "цілком нормальним".

У квітні Вебер в інтерв'ю польській газеті The Polska Times заявив: якщо його оберуть головою Єврокомісії, він зробить усе можливе, щоб заблокувати будівництво газопроводу, що проходить по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини в обхід України. При цьому політик висловив упевненість у тому, що цей проект - "не в інтересах Євросоюзу", оскільки він посилить залежність ЄС від російської сировини.

Нагадаємо, 15 квітня ЄС остаточно прийняв антиросійські поправки до газової директиви щодо "Північного потоку-2".

Газопровід "Північний потік 2" (Nord Stream 2) повинен пройти по Балтійському морю, з'єднавши постачальників у РФ зі споживачами в Німеччині, його протяжність становитиме більш ніж 1,2 тис. км. Пропускна спроможність становитиме 55 млрд кубометрів газу в рік. Вартість проекту оцінюється майже в 10 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram