ГоловнаСвіт

Через невизначеність із Brexit британці почали частіше вибирати для відпочинку країни поза ЄС

Туреччина і Туніс виявилися в найбільшому виграші в зв'язку зі сформованою ситуацією.

Через невизначеність із Brexit британці почали частіше вибирати для відпочинку країни поза ЄС
Фото: EPA/UPG

Усе більше британців обирають для літніх відпусток напрямки за межами Євросоюзу через невизначеність з Brexit. Про це повідомила британська туристична компанія Thomas Cook, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними туроператора, 48% комплексних турів, заброньованих британцями на літо 2019 року, припадає на території за межами єврозони - це на 10% більше, ніж минулого року.

Таку статистику в Thomas Cook пояснюють "політичним хаосом" у Великобританії. Британці відкладають прийняття рішень коли і куди їхати відпочивати через "тривалу невизначеність щодо характеру і термінів виходу Великобританії з ЄС".

"Ослаблення фунта стерлінгів щодо євро, найімовірніше, стало причиною бажання британців вибрати для відпочинку більш далекі країни. Майже 50% опитаних заявили, що стежать за обмінним курсом уважніше, ніж в минулі роки", - повідомляє туроператор.

Також у Thomas Cook відзначили популярність турів "усе включено" через бажання клієнтів зафіксувати витрати на одному певному рівні на випадок подальшого ослаблення фунта.

Туреччина вийшла на друге місце в списку найпопулярніших серед британців напрямків для літнього відпочинку.

Туреччина і Туніс виявилися в найбільшому виграші в зв'язку зі сформованою ситуацією. Попит на комплексні тури в Туніс підскочив удвічі, попит на авіаквитки в цю країну зріс у чотири рази, а на частку Туреччини припадає чверть усіх авіаквитків Thomas Cook Airlines

Загалом до п'ятірки найпопулярніших серед британців напрямків для літнього відпочинку увійшли Іспанія, Туреччина, Греція, США і Кіпр.

Нагадаємо, під час референдуму в червні 2016 року більшість жителів Британії (51,9%) висловилися за вихід країни зі складу ЄС. Очікувалося, що Великобританія і ЄС у жовтні-листопаді 2018 року завершать переговори і узгодять домовленість про вихід Великобританії з ЄС. Однак процес усе ще триває.

29 березня 2019 року британський парламент утретє відхилив угоду про Brexit. Проти угоди висловилися 344 депутати, за - 286.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram