ГоловнаСвіт

У Казахстані поліція розігнала акцію протесту, - ЗМІ

Повідомляється про велику кількість затриманих.

У Казахстані поліція розігнала акцію протесту, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

У Казахстані поліція 1 травня затримала десятки людей, які вийшли на вулиці великих міст із закликом звільнити всіх політв'язнів і бойкотувати майбутні президентські вибори. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Несанкціоновані акції в Алматі і столиці Казахстану за участю понад сотню людей із закликом бойкотувати майбутні президентські вибори почалися о 13 годині за місцевим часом.

Затримані є в столиці Казахстану - Нур-Султані (колишній Астані), а також Караганді. За даними ЗМІ, поліція застосовувала до мітингувальників кийки, щоб розігнати несанкціонований мітинг. Інформацію про акцію протесту підтверджує казахська редакція агентства "Інтерфакс", проте інформації про застосування сили до учасників немає.

Місцеві ЗМІ також не змогли надати інформацію про кількість затриманих: казахські видання висвітлюють виступи колишнього президента Нурсултана Назарбаєва з нагоди національного свята Дня єдності.

Нагадаємо, після відставки Назарбаєва в березні, в.о. президента Касим-Жомарт Токаєв призначив дострокові президентські вибори на 9 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram