>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Уряд Великобританії схвалив відновлення Англійської прем'єр-ліги в червні

Уболівальники "Ліверпуля" видихнули.

Уряд Великобританії схвалив відновлення Англійської прем'єр-ліги в червні
Фото: EPA/UPG

Напередодні міністр культури Великобританії Олівер Доуден провів зустріч із керівництвом Футбольної асоціації (FA), Англійської прем'єр-ліги і Англійської футбольної ліги (EFL проводить чемпіонат у трьох дивізіонах: Чемпіоншипі, Лізі 1 і Лізі 2).

За підсумками наради було прийнято рішення дозволити відновлення змагань у червні.

"Ми всі погодилися з тим, що відновимо чемпіонат, тільки-но це буде безпечно. Здоров'я і добробут гравців, тренерів і персоналу - на першому місці.

Тепер футбольна влада повинна узгодити і доопрацювати деталі своїх планів перезапуску сезону. Уряд і медичні експерти допомагатимуть керівництву ліг", - цитує Доудена ВВС Sport.

Також міністр вважає, що плани рестарту сезону повинні включати розширення доступу вболівальників до перегляду прямих трансляцій матчів.

Наступна зустріч клубів АПЛ повинна відбутися в понеділок. Сезон АПЛ може бути відновлений 12 червня, але проти цієї дати виступають тренери клубів. Менеджери просять більше часу на підготовку до відновлення чемпіонату.

Зокрема, наставник "Брайтона" Грем Поттер, у команді якого в травні третій гравець здав позитивний тест на коронавірус, насторожено ставиться до повернення до матчів у червні.

"Це надзвичайно складна ситуація. Ми на незвіданій території, тому є побоювання. Ми вийшли з-під контролю. Ситуація не повністю вирішена", - заявив про свої побоювання коуч "чайок".

Нагадаємо, в чемпіонаті з великою перевагою лідирує "Ліверпуль", який на 25 очок випереджає чемпіона країни двох останніх сезонів "Манчестер Сіті".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram