>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

5 млн дол., виділених УЄФА і ФІФА на боротьбу з коронавірусом в українському футболі - наразі тільки віртуальні, - генсек УАФ

Юрій Запісоцький розшифрував алгоритм використання виділених коштів.

5 млн дол., виділених УЄФА і ФІФА на боротьбу з коронавірусом в українському футболі - наразі тільки віртуальні, - генсек УАФ
Юрий Записоцкий
Фото: УАФ

Генеральний секретар Української асоціації футболу (УАФ) Юрій Запісоцький повідомив, що відомство ще не цілком розуміє механізм використання виділених УЄФА і ФІФА коштів на боротьбу з пандемією коронавірусу.

"Українська асоціація футболу повинна отримати 4,3 млн євро (4,6 млн дол.) від УЄФА і ще 0,5 млн дол. від ФІФА у вигляді допомоги на боротьбу з коронавірусом. Коли буде прийнято рішення про використання цих коштів?

Наскільки я розумію, 27 травня ще буде відеовиконком УЄФА, на якому будуть остаточно затверджені всі регламенти, в тому числі - на що ці гроші можна використовувати", - цитує функціонера Football.ua.

"Поки що ці гроші віртуальні. Ні терміни, ні порядок фінансування ще не визначені. У нас ще немає повного розуміння, скільки грошей і на що можна буде витрачати. Ми, як і ви, про це більше дізнаємося з пресрелізів УЄФА.

Важливо розуміти, що фізично грошей наразі немає. УЄФА задекларував, що вони будуть допомагати, заявив обсяг цих коштів - за 4,3 млн на кожну асоціацію. Як ми обговорювали на останній відеоконференції генеральних секретарів, оскільки це гроші програми Hat-trick, буде збиратися ще комітет Hat-trick, потім ще буде виконком УЄФА - і вже після цього буде повне розуміння. Тільки-но буде чіткий регламент роботи, ми охоче прокоментуємо, що можемо зробити і кому допомогти", - зазначив Запісоцький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram