ГоловнаСвіт

Пандемія може призвести до кризи психічного здоров'я людства, - ООН

"Навіть коли пандемія буде під контролем, горе, тривога і депресія далі впливатимуть на людей".

Пандемія може призвести до кризи психічного здоров'я людства, - ООН
Антониу Гутерреш
Фото: facebook/António Guterres

Організація Об'єднаних Націй попереджає, що пандемія коронавірусу може спровокувати кризу психічного здоров'я у світі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

В ООН зазначають, що захист фізичного здоров'я є першорядним завданням у перші місяці пандемії, але психічне здоров'я буде важливою складовою одужання.

"Проблеми психічного здоров'я, зокрема депресія і тривожність, є однією з найбільших причин нещасть у нашому світі. Після десятиліть занедбаності і недостатнього інвестування в послуги з психічного здоров'я пандемія COVID-19 зараз уражає сім'ї додатковим психічним стресом... Навіть коли пандемія буде під контролем, горе, тривога і депресія далі впливатимуть на людей", - заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Він пояснив, що чимало людей бояться, що вони чи їхні близькі заразяться або помруть, а фізичне дистанціювання додає стресу. Крім того, люди стикаються з економічними потрясіннями, втрачаючи або ризикуючи втратити свої доходи і засоби для існування. ООН попереджає, що це може призвести до самогубств.

Медичні працівники, які лікують хворих на COVID-19 і стають свідками смерті, також у стресовій ситуації. У кількох країнах самогубства скоїли саме медичні працівники.

Також криза позначається на дітях - соціальна ізоляція, перерва в навчанні, стрес у сім'ї і невпевненість у майбутньому.

Нагадаємо, раніше генсек ООН заявив про збільшення випадків домашнього насильства в умовах карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram