ГоловнаСвіт

Лукашенко: "Так не годиться, що Росія продає газ Німеччині по $70, а Білорусі - по $127"

Президент Білорусі наголосив на необхідності знизити ціну на російський газ.

Лукашенко: "Так не годиться, що Росія продає газ Німеччині по $70, а Білорусі - по $127"
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в розмові з прем'єр-міністром країни Сергієм Румасом заявив про необхідність знизити ціну на природний газ із Росії.

Про це повідомляє БелТА.

Лукашенко зазначив, що Росія продає газ у Німеччину значно дешевше, ніж у Білорусь.

"Учора я отримав інформацію, що Росія продає природний газ у Європі в цей непростий час до $70: $65-68, але ніяк не $127, як для Білорусі. Яка тут ситуація, на що ми можемо розраховувати в майбутньому? Я це питання загострював на відеоконференції в рамках ЄАЕС, і найближчим часом у нас відбудеться в такому самому форматі конференція. Хотілося б знати, що до теперішнього часу зроблено щодо зниження ціни на природний газ для Білорусі", - сказав президент.

"Так не годиться, я вже не кажу про 75-річчя (закінчення Другої світової війни, - ред.), що Німеччині продають природний газ до $70, як у мене інформація (там по-різному було), але ніяк не $127, як для Білорусі", - додав Лукашенко.

Нагадаємо, на початку року Мінськ і Москва не змогли домовитися про постачання сировини в новому році, що спричинило припинення білоруського експорту нафтопродуктів. Докладно читайте в матеріалі LB.ua "Нафтова війна між Путіним і Лукашенком. Як Москва мстить Мінську".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram