ГоловнаСпорт

Волейбольний чемпіон України подав заявку на участь у чемпіонаті Польщі

PLS розглядає такий варіант.

Волейбольний чемпіон України подав заявку на участь у чемпіонаті Польщі
"Барком-Кажаны"
Фото: fvu.in.ua

Чемпіон України останніх двох сезонів - волейбольний клуб "Барком-Кажани" подав заявку на участь у чемпіонаті Польщі, повідомляє Przeglad Sportowy.

Крім львівської команди, аналогічну заявку на участь у наступному сезоні PlusLiga подав і німецький клуб Berlin Recycling Volleys, уточнює видання.

Запити українського та німецького клубів незабаром розгляне Наглядова рада PlusLiga.

Відзначимо, що за 20-річну професійну історію PlusLiga жодна команда з-за меж Польщі не брала участі в національній першості. Хоча такі запити PlusLiga неодноразово отримувала, в основному від команд Чехії і Словаччини.

Директор департаменту зв'язку польської волейбольної ліги Каміль Складовський підтвердив інформацію про заявку "Барком-Кажанів".

"Можу підтвердити, що клуби з Берліна і Львова надіслали свої заявки. Для нас це велика честь. Але через пандемію коронавірусу складно уявити розширення чемпіонату і включення в нього команд, які перебувають не в Польщі. Але ніколи не говори ніколи", - цитує функціонера видання.

Своєю чергою екснаставник львівської команди Ян Сухий вважає, що "Барком-Кажанам" потрібно дозволити грати в чемпіонаті Польщі.

"Я за те, щоб "Барком" грав у PlusLiga. Давайте дамо їм шанс. Навіть у той час, коли я був тренером "Баркома", люди говорили про ідею приєднання команди до чемпіонату Польщі.

В Україні ця команда не має рівних, тому вони хотіли б спробувати свої сили в нашому чемпіонаті. У них дійсно сильна команда, прекрасний зал, який може вмістити більш ніж 2 тис. глядачів, і дуже організований клуб", - аргументовано заявив польський фахівець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram