>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фани визнали Міхаеля Шумахера найвпливовішою людиною в історії Формули-1

Формула-1 провела опитування серед своїх уболівальників.

Міхаель Шумахер
Фото: формула-1
Міхаель Шумахер
7-кратний чемпіон світу з автогонок у класі машин Формула-1, найтитулованіший пілот в історії "Королівських гонок" Міхаель Шумахер завоював звання найвпливовішої людини у Формулі-1 за всю історію існування.

Голосування серед уболівальників проводилося на офіційному сайті Формули-1.

У фіналі голосування німецький гонщик, який 2 своїх титули завоював за кермом "Бенеттон" і 5, керуючи болідом "Феррарі", випередив колишнього багаторічного власника Формули-1, британського бізнесмена Берні Екклстоуна – 61% респондентів віддали свої голоси за "Шумі" і 39% – за Берні.

Шумахер-старший на шляху до фіналу обійшов 3-разових чемпіонів світу Нікі Лауду (56% на 44%) й Айртона Сенну (52 на 48), 5-разового – Хуана Мануеля Фанхіо (72 на 28) і легендарного засновника "Скудерії", "Комендаторе" Енцо Феррарі (54 на 46).

"Сітка" Екклстоуна була спокійніша: Берні по черзі обійшов архітектора автодромів Германа Тільке, ексвласника Brawn GP, нинішнього спортивного директора Формули-1 Росса Брауна, популярного телекоментатора Маррея Вокера та екскерівника медичної служби Формули-1 Сіда Воткінса.

Нагадаємо, наразі чемпіонат Формули-1 через пандемію коронавірусу перебуває на вимушеній паузі. Передбачається, що перша гонка сезону-2020 відбудеться 5 липня в Австрії. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram