ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україну прибула партія американських ракет Javelin

Контракт на таку покупку був укладений у грудні 2019 року.

Фото: Посольство України в США
В Україну прибула перша партія ракет для протитанкових ракетних комплексів Javelin, закуплена Міністерством оборони за програмою Пентагону "Міжнародні військові продажі".

Про це в фейсбуці повідомило посольство України в США.

"Контракт на таку покупку був укладений в грудні 2019 року. Він став результатом знакової реформи в українському оборонному відомстві, що дозволило почати прямі закупівлі зброї і військової техніки у іноземних держав", - підкреслюється в повідомленні.

Посольство також висловлює подяку США за надану допомогу, яка була доставлена в Україну разом з купленими ракетами Javelin.

Як повідомлялося, Управління оборонного співробітництва посольства США в Україні отримало обладнання на понад $ 60 млн для передачі українським партнерам, включаючи рації і боєприпаси.

Нагадаємо, в грудні минулого року Україна уклала контракт з США на поставку ПТРК Javelin.

До цього, в жовтні, Конгрес США дав попередню згоду на продаж Україні додаткової партії протитанкових ракетних комплексів зброї Javelin на $39 млн.

Перша партія "Джавелінів" на 47 млн доларів надійшла в Україну навесні 2018 року. Тодішній посол Марі Йованович говорила, що за цю зброю Україна не платила. Восени 2017 року американське видання BuzzFeed з посиланням на джерела в американському уряді написало, що президент США Дональд Трамп не хоче давати Україні зброю безкоштовно.

Незабаром після цього спеціальний представник США з питань України Курт Волкер заявив, що програма військової допомоги Україні передбачає як безкоштовне озброєння, так і його продаж. Влітку 2019 року Посольство США повідомило, що Україна вперше попросила США продати озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram