ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Олени Зеленської діагностували коронавірус

У президента і дітей тести захворювання не виявили.

В Олени Зеленської діагностували коронавірус
Елена Зеленская
Фото: president.gov.ua

Перша леді Олена Зеленська отримала позитивний результат на коронавірус. Вона відчуває себе добре, захворювання протікає безсимптомно, повідомили в пресслужбі Офісу президента.

Олена Зеленська перебуває на амбулаторному лікуванні, ізольовано від інших членів сім'ї. Президент Володимир Зеленський і діти також пройшли тестування, їхні результати негативні.

"Під час робочих зустрічей та в побуті перша леді постійно дотримувалася правил карантину та рекомендації МОЗ, а також, згідно з вимогами протоколу безпеки, регулярно проходила тестування на коронавірус. Результати попереднього тесту, зробленого на початку червня, були негативними", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що поки невідомо, де і як відбулося інфікування, проводиться епідеміологічне розслідування. Усім контактним особам повідомили про потенційну небезпеку.

Про захворювання перша леді також розповіла в Instagram.

"Несподівана новина. Особливо враховуючи, що я й моя сім'я продовжуємо дотримуватися всіх правил – маски, рукавички, мінімум контактів. Відразу скажу, що відчуваю себе добре, але перебуваю на амбулаторному лікуванні, ізольовано від інших", – зазначила Олена Зеленська.

Вона закликала українців дотримуватися заходів безпеки та носити маски, щоб убезпечити близьких.

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський заявив, що хотів захворіти на COVID-19, щоби "людям було легше". "Я запропонував нашим, – "Давайте, я захворію, відразу мене ізолюємо на Банковій. І проживу це нормально". Щоби люди розуміли – це страшно, ти можеш захворіти, тобі погано. І я через себе це пропущу, покажу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram