ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укроборонпром" звільнив президента ДП "Антонов" через результати перевірки підприємства

Звільнення керівника пов'язане з перевіркою комісії, ініційованої після листа СБУ.

"Укроборонпром" звільнив президента ДП "Антонов" через результати перевірки підприємства
Фото: korrespondent.net

Концерн "Укроборонпром" 9 червня звільнив президента ДП "Антонов" Олександра Донця і призначив тимчасовим в.о. віцепрезидента з проєктування Олександра Лося. Про це повідомили на сайті держконцерну.

Указ про звільнення Донця і призначення Лося підписав гендиректор "Укроборонпрому" Айварас Абромавічус.

"Напередодні комісія завершила перевірку ДП "Антонов" і передала матеріали за її результатами в СБУ і НАБУ. Перевірку проводили з 27 квітня по 22 травня за дорученням прем'єр-міністра України, за даними СБУ, викладеними в листі від 16 квітня щодо інформації про "заподіяння шкоди національним інтересам України, пов'язаної з бездіяльністю і безсистемними управлінськими діями керівництва державного підприємства "Антонов"", - ідеться в повідомленні.

Перевірка встановила факти, які можуть свідчити про неефективне управління державним підприємством, нецільове використання об'єктів державної власності, порушення і зловживання з боку керівництва, що могли призвести до значних збитків державі та шкоду репутації найбільшого авіаційного підприємства України.

"Результати перевірки з матеріалами щодо дій керівництва, які мають ознаки кримінальних правопорушень, передані для подальшої оцінки та розслідування в правоохоронні органи. Акт перевірки також спрямовано в Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Кабмін і Офіс президента. З актом і матеріалами перевірки керівництво концерну ознайомило голову профспілки авіабудівників", - підсумували в "Укроборонпромі".

Нагадаємо, що в липні минулого року контррозвідники СБУ викрили полковника з Міністерства оборони, який організував схему розкрадання і привласнення коштів державного підприємства "Антонов".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram