ГоловнаСуспільствоЖиття

В "Укроборонпромі" випробували відремонтовану "Кольчугу"

У держконцерні заявили, що комплекс готовий до виконання бойових завдань.

В "Укроборонпромі" випробували відремонтовану "Кольчугу"
Фото: ukroboronprom.com.ua

Державне підприємство "Укроборонсервіс", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", представило комплекс радіотехнічної розвідки "Кольчуга-КЕ", який був відновлений підприємством після довгого простою.

Про це повідомляється на сайті "Укроборонпрому".

"Метою сьогоднішньої демонстрації комплексу" Кольчуга-КЕ " є підтвердження готовності останнього до виконання бойових завдань. Ми готові поставити цей комплекс Міністерству оборони, надати гарантії його працездатності і взяти на себе зобов'язання щодо подальшого технічного обслуговування в разі, якщо наші військові вирішать придбати цей комплекс. Також, за необхідності, ми готові почати ремонт інших комплексів РТР цього типу, які вже стоять на озброєнні ЗСУ, і запропонувати свій варіант модернізації", - заявив директор "Укроборонсервісу" Володимир Воронін.

Гендиректор "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус зазначив, що автоматизована станція радіотехнічної розвідки "Кольчуга" - це "приклад високотехнологічної української розробки, на яку може робити ставку вітчизняний оборонно-промисловий комплекс".

"У нас є конкретна програма модернізації цієї системи, яка зробить її дійсно надпотужним комплексом з унікальними можливостями. Причому, така модернізація відбуватиметься в партнерстві з приватним підприємством, що може стати одним з вдалих прикладів державно-приватного партнерства в оборонній сфері", - сказав він.

Фото: "Укроборонпром"

У демонстрації "Кольчуги" також взяли участь представники Головного управління розвідки Міноборони, Генерального штабу ЗСУ та інших оборонних підприємств.

Фото: "Укроборонпром"

Нагадаємо, станції радіотехнічної розвідки "Кольчуга" вироблялися на ДАХК "Топаз" у Донецьку, але після початку військової агресії Росії підприємство було евакуйовано в Запорізьку область.

У 2016 році "Укроборонпром" заявив, що готовий відновити виробництво "Кольчуг" на потужностях своїх підприємств.

Комплекс "Кольчуга" складається з трьох станцій. Він здатний з високою точністю визначати координати наземних і надводних цілей, маршрути їх руху на відстані до 600 км у глибину території і на 150 км по фронту, а для повітряних цілей летять на висоті від 10 км - до 800 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram